luni, 10 februarie 2014

"O lume ieșită din minți", by Ken Robinson


Gândiți-vă la un urs verde îmbrăcat în rochie! ......

Posibil ca acest îndemn să stârnească zâmbete, dar provocarea este serioasă. Așa cum sir Ken Robinson nu s-a îndoit că cititorii săi pot avea performanța acestei reprezentări, deși ea nu se bazează pe ceva real, sunt convinsă că auditoriul sau cititorul acestei invitații la lectură nu a întâmpinat nicio dificultate din a avea, mental, imaginea unui urs verde, îmbrăcat în rochie, poate chiar încercând câțiva pași de dans. Noi, viitorii sau actualii dascăli, suntem publicul fericit și ideal al lui Ken Robinson. Lumea sa, ieșită din minți, ne este familiară. Pentru că revoluția în educație pe care o cere în mod manifest, umoristic, liber, deschis și foarte personal Ken Robinson, își are în viitorii pedagogi, aliați de seamă. Această succintă expunere se dorește a fi un îndemn spre lectură integrală și implicit către o meditație asupra propriei creativități. Cum o perpetuăm, cum o stimulăm, cum o punem în slujba noastră și a altora pentru a fi în pas cu societatea care aleargă furibund după altceva, mereu altceva?
Avem avantajul de a fi contemporani cu Robinson și cu realitatea supărătoare că sistemul de învățământ ne poate stigmatiza în așa manieră încât riscăm să devenim sclavii programelor sufocate de algoritmi categorici, cu tematici greoaie și cu informații perimate care nu servesc nici măcar conceptului de „cultură generală”.

O lume ieșită din minţi. Revoluţia creativă a educaţiei”, tradusă de Doina-Mihaela Brăgaru şi publicată la Editura Publica, 2011, este o ediţie revizuită şi actualizată a cărţii devenită bestseller şi care a schimbat perspectiva de gândire a multor pedagogi, concomitent cu modificarea radicală a statutului lui Ken Robinson însuşi. Încă din primele pagini, acest reputat lider internaţional în domeniul dezvoltării creativităţii, inovaţiei şi a resurselor umane, care timp de 12 ani a fost profesor pe probleme de educaţie la Universitatea Warwick din Anglia, împărtăşeşte cu cititorul său copleşitorul succes pe care l-a avut cartea sa şi cum i-a schimbat viaţa. „În ultimii 10 ani, nu numai lumea a mers înainte, ci şi eu. Atunci când am scris prima ediţie, eu şi familia mea locuiam în Stratford on Avon, un mic oraş comercial din Anglia şi locul de naştere al lui Shakespeare. Noua ediţie am scris-o la Los Angeles, unde locuim în prezent. De atunci am călătorit în toate statele Americii, ale Asiei şi Europei, întâlnind oameni extraordinari şi iniţiative fascinante”.

Cartea este structurată în 10 capitole, pe care Ken Robinson are grijă să le coreleze foarte strâns. Limbajul acestui profesor este de o oralitate uimitoare, adesea presărat cu umor delicat şi accesibil. Unul dintre marile merite ale scriitorului Robinson este că, într-o carte vădit motivaţională, nu încearcă să epateze şi să dea reţete universal valabile. Robinson s-a agățat de un semnal de alarmă şi nu are de gând să renunţe până când oamenii acestui secol nu-şi vor recâştiga cel mai bun dar al lor: creativitatea. Autorul susţine, demonstrează şi argumentează că toţi suntem înzestraţi cu aşa ceva şi că este de datoria noastră şi a sistemului educaţional să ne explorăm şi să fructificăm la maximum potenţialul creativ, singurul care ne va menţine contemporani cu vremurile şi cu progresul.

Robinson şi-a fundamentat discursul pe trei teme fundamentale:
  1. trăim vremuri revoluţionare; 2. supravieţuim folosindu-ne de potenţialul maxim al propriilor capacităţi; 3. reuşim asta reconfigurând organizaţiile şi sistemele de educaţie.
Ce înseamnă să fii creativ? Iată numai un exemplu din multitudinea dată de Robinson: Las Vegas. Soţia sa, cu care împarte mai bine de 35 de ani din viaţă, este fan Elvis Presley. Şi-au înnoit jurămintele la capela Elvis din Las Vegas (Robinson lasă la latitudinea noastră să punem în discuţie preferinţele sale în materie de divertisment), unde au fost împreună cu alte 30 de persoane, între care un imitator al lui Elvis şi o dansatoare hula, învăluiţi toţi în perdeaua de fum şi mai având doar un pas până la închiria un Cadillac roz... După ceremonie, a urmat o recepţie la Hotelul Veneţian, un spaţiu uriaş care la etajul al doilea reproducea Piaţa San Marco din Veneţia, cu tot cu Gran Canale, gondole şi gondolieri... Jurai că eşti în Italia... Oraşul Las Vegas se află în mijlocul unui deşert, într-o zonă aridă, cu temperaturi ridicate şi lipsit de rezerve naturale de apă. Cu toate astea, a avut cea mai mare creştere economică şi chiar demografică dintre toate oraşele americane, pentru că a fost cel mai fertil loc pentru.. imaginaţia umană. Este în întregime un produs al imaginaţiei umane pe care o deserveşte ca un expert şi astăzi.

Robinson este un pedagog uman, care interpune un zid în faţa teoretizării brute, greu de accesat. Este omul care aduce, prin numai o carte, experienţe multiple: afli, spre exemplu, cum arată o teză de doctorat în matematică (poate avea chiar şi 25 de pagini... mai puţin de jumătate din lucrarea noastră de licenţă), cum şi ce presupune scrierea şi vorbirea limbii chineze, ce ţi se poate întâmpla la un restaurant popular din Asia când ceri „supă de pui negru” şi chiar primeşti aşa ceva, o carne aproape de stadiul de putrefacţie, cum e să fii om de serviciu în cadrul colosului Pixar, care a pus bazele unei universităţi artistice în care îi încurajează pe toţi angajaţii săi să participe măcar la câteva lecţii anual, despre marile descoperiri tehnologice şi despre impactul unor curente ca feminismul ori muzica rock ce au revoluţionat cultura gândirii.    


Cine a zis că nu este posibil??.. Rochia e la uscat :)


O lume ieşită din minţi.. are marele avantaj de a-ţi facilita depăşirea propriilor bariere ale minţii. Alături de Ken Robinson experimentezi o călătorie fantastică cu un aparat de zbor.. încă neinventat, de forma unui fulg sau balon de săpun... Noul şi vechiul stau la picioarele tale şi ţi se supun atâta vreme cât îţi valorifici creativitatea, cât inovezi şi recreezi într-o manieră originală şi extrem de sinceră cu tine.

Proiect 5 - Învățarea prin cooperare






Proiect 4 - Metoda simulării - Jocul de rol






miercuri, 29 ianuarie 2014

GADGET-izarea României


http://refresh.ro/2012/03/kaspersky-26-dispozitive-cu-acces-la-internet-per-capita-in-romania/

Un studiu global realizat de Kaspersky Lab dezvaluie ca o familie obisnuita din Romania detine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet si capabile sa stocheze o cantitate ridicata de date. Primul loc in studiu este ocupat de Arabia Saudita, cu o medie de 4,3 gadget-uri, urmata de Africa de Sud si SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7. Romania se afla pe ultimul loc in acest top.
PC-ul este cel mai popular echipament IT din România – 71% dintre respondenţi afirmând că deţin unul acasă. 16,4% dintre aceştia susţin că posedă două sau mai multe computere desktop. Şi laptop-urile sunt foarte populare printre români, 51,5% afirmă că au unul în familie, în timp ce 13,3% spun că deţin chiar două sau mai multe.
Peste 40% dintre cei chestionaţi au afirmat că deţin personal un smartphone, în timp ce 9,6% dintre aceştia spun că în familia lor există două sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, în privinţa tabletelor, numai 5% dintre participanţii la studiu au spus că posedă una în gospodăria lor. În total, 0,7% dintre gospodăriile din România deţin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone şi tabletă).

joi, 23 ianuarie 2014

Educația și pregătirea superioară



Acestea sunt trendurile educației superioare (numărul absolvenților de facultate) valabile pentru statele americane în intervalul 1998 - 2008. Domeniul economic, al afacerilor, atrage tot mai mulți studenți, dar ceea ce este regretabil și percepem ca un semnal de alarmă este faptul că domeniul educației înregistrează un regres. Nu atât din perspectiva elevilor și studenților, cât a viitoarelor cadre didactice.

Cerințele, tot mai multe și complexe, cumulate cu o proastă salarizare și cu o percepție deformată asupra acestei profesii atrage tot mai puține persoane dispuse să se pună în slujba învățământului. Ne punem așadar legtima întrebare: "Educația încotro, până unde și până când?". 

vineri, 10 ianuarie 2014

Secolul XXI va fi al tehnologiei sau nu va fi deloc!




Viitorul aparține tehnologiei. Viteza cu care aceasta avansează este uluitor de mare, ceea ce demonstrează că inovațiile în tehnologiile informaționale și de comunicare răspund unor nevoi reale ale indivizilor acestui secol.



Cuvintele de ordine sunt mobilitate, accesibilitate, deschidere, informație, progres.

Estimările specialiștilor privind parcursul următorilor 3 - 5 ani (nici măcar nu vorbim de plaje largi de timp) arată clar că dispozitivele mobile vor fi indispensabile pentru cea mai mare parte a populației. Se estimează că până în 2015, 80% din populație va accesa Internet-ul de pe asemenea dispozitive. În plus, s-a arătat că 65% din căutările pe net au pornit de pe smart-phon-uri. Acestea din urmă câștigă o tot mai mare popularitate, pentru că avansul tehnologiei le-a permis să înglobeze tot mai multe funcții care, anterior erau rezervate laptopurilor si computerelor.


Tehnologia naște dependența de informație, iar pentru un individ aflat la început de drum, capitalul de informație poate fi cel mai de preț avut. Așadar, în secolul marilor provocări și descoperiri pe toate planurile, nu este suficient ca educația să fie doar o bună prietenă cu tehnologiile informaționale computerizate (TIC). Educația fie se va subordona inteligent tehnologiei computerizate, fie va continua să pregătească indivizi inadaptabili în contemporaneitate.




joi, 9 ianuarie 2014

Dascălii și TIC




Profesoratul ține acum de profilul unui erou, din moment ce persoanele dedicate alocă nu mai puțin de 50 ore săptămânal spre a-și exercita în bune condiții sarcina de a-i educa pe alții. 

 S-a arătat că, pe parcursul întregii cariere, un profesor poate influența viața și viitorul a cel puțin 3.000 de persoane. Această statistică demonstrează cât de mare este responsabilitatea dascălului față de cei care se lasă modelați și formați de el.

Cum viitorul este al tehnologiei, iar dascălii sunt primii răspunzători de pregătirea optimă a generațiilor viitoare, este de la sine înțeles că profesorii trebuie să facă un pas în față și să încurajeze, să sprijine și să se folosească de beneficiile tehnologiei. Doar așa vor avea conștiința împăcată că au pregătit cu adevărat generații după generații în acord cu specificul timpurilor pe care le trăim.


În statele civilizate, învățământul informatizat este cea mai bună oportunitate pentru copiii cu nevoi speciale. Statisticile arată că în școlile publice din USA sunt încadrați 7 milioane de copii cu nevoi speciale. Dintre aceștia, 50% prezintă deficiențe de învățare, 21% au probleme cu vorbitul și scrisul, 10% prezintă deficiențe intelectuale, iar 2% probleme auditive și vizuale. Lor li se adresează o gamă variată de soft-uri și produse care facilitează accesul la informație și educație: iPAD, Nova Chat, Dynavox Xpress, Maestro (oferă acces la e-book-uri, fiind destinate elevilor care trebuie să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare), Read 180 etc. 

TIC și popularitatea în rândul copiilor




Noua generație demonstrează cel mai mare apetit pentru tehnologie: mulți copii au acces la dispozitive mobile de la domiciliu; în topul preferințelor lor se află smart phon-ul, dar perioada recentă a demonstrat fără echivoc creșterea uimitoare a popularității tabletei în rândul celor mici, care s-a situat pe locul 2 în clasamentul preferințelor lor. Practic, ecranul TV-ului a fost înlocuit de interfața dispozitivelor mobile.

Studiile detaliate ale specialiștilor din cadrul Universității Saint Xavier arată că peste 5 ani curriculumul scolar de gimnaziu și liceu va adopta alte 6 noi educații tehnologice, care vor afecta puternic procedurile clasice de predare și învățare, între care se numără Cloud Computing, tehnologia mobilă și jocurile.

Trends Shaping Education 2013





Școlile trebuie să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Aceasta reprezintă un studiu, publicat sub forma unei cărţi, care arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. 

Cartea este structurată în cinci capitole:
1. Importanţa globalizării
2. Evoluţia societăţii
3. Schimbările de pe piaţa muncii
4. Evoluţia familiei 
5. Internetul şi influenţa acestuia. 

Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). 

Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează câteva  aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor:

* Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă.


* Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online.

Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. 



Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp. citeste totul despre: educatie internet scoala tic tehnologie calculatoare 12 share 0 inShare 0 (0 voturi) Cele mai populare din Educaţie Şcoală Ministerul Finanţelor Publice întârzie plata salariilor în î... Şcoală A apărut o nouă înregistrare cu învăţătoarea abonată la bani... Şcoală STUDIU Cât de respectaţi sunt profesorii în lume Adauga comentariu Pentru a comenta, alege una dintre optiunile de mai jos Autentificare cu contul adevarul.ro Login Autentificare cu contul de Facebook Login 0 Comentarii Sortare: Cronologic Dupa popularitate 0 comentarii in asteptare click.ro Marcel Toader spune că Bianca și Victor nu erau fericiți! Vezi ce teor... click.ro Cum și-a asigurat norocul o cântăreață de-a noastră pentru tot anul! V... antena3.ro Foarte puţini şi-au dat seama cine este această femeie. Absolut TOATĂ ... antena3.ro Toţi prietenii lui l-au avertizat să NU se căsătorească. "Când îş... gsp.ro Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medic... gsp.ro Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! rtv.net HALUCINANT. Şoferul mort în accidentul comis de Silviu Lung şi-a presi... rtv.net Duce o viaţă simplă, dar murdară: Povestea BĂRBATULUI care NU s-a mai ... rtv.net Climatolog: În anul 2014 ne putem aştepta în România la fenomene meteo... rtv.net N-ai mai văzut aşa nas! Iată cum arată faţa unui luptător de MMA, după... Conectează-te cu noi Urmăreşte-ne şi participă activ la dialog, devenind una dintre vocile influente ale comunităţii Adevarul.ro facebook twitter linkedin gplus rss mail pinterest Newsletter Abonare Top video Armata este, uneori, prea grea! Compilaţie cu cele mai tari gafe şi pă... acum 24 ore Gimnasta Cătălina Ponor a cucerit SUA cu „dansul la bârnă” senzual acum 18 ore Totul despre Alex Maţaev, la Adevărul Live ieri Păcăleşte-ţi mintea! 10 trucuri ca să mănânci mai puţin şi să araţi ma... acum 23 ore Un golden retriever încearcă să imite sirena poliţiei ieri Copii puşi pe glume: i-au înlocuit tatălui tutunul din ţigară cu praf ... acum 24 ore Pluguşorul disperat al unui bătrân sărac la chilia lui Daniil Sihastru... acum 17 ore Cum se luptă o actriţă româncă de etnie romă cu stereotipurile din Mar... acum 2 ore Cum mănâncă un loris leneş orez ieri Cum ne-a „cocoşat“ stilul de viaţă modern şi soluţii la îndemână să ne... acum 23 ore Experimentul unui american face înconjurul internetului: ce se întâmpl... acum 4 ore Un câine mare şi fricos: cum coboară scările un Saint-Bernard? acum 3 ore Accident auto „întrerupt”: o campanie de prevenire a incidentelor în t... acum 24 ore Mircea Geoană despre competiţia pentru Cotroceni din 2014 ieri Serialul „Girls”, parodiat cu ajutorul unor pisicuţe adorabile ieri Noua Zeelandă: un copil de 9 ani a băut atât de mult încât ar băga un ... ieri Un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen şi a închis spaţiul... acum 24 ore 1 2 3 Top articole Panică în Germania: un OZN a apărut deasupra stadionului Werder Bremen... ieri Situaţie dramatică pentru Schumacher: un medic a explicat ce urmează p... ieri Guinness World Record: Crucea de pe Caraiman, cea mai înaltă cruce din... acum 24 ore Ungurii vor să ne ia Ardealul cu banii jos acum 16 ore EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia e... acum 16 ore FOTO VIDEO Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implic... acum 21 ore Lucruri greşite sau supraestimate pe care ar trebui să le ştii despre ... acum 20 ore Victor Spirescu, primul român care a ajuns în Marea Britanie în 2014, ... acum 18 ore Cinci structuri antice atât de avansate încât nu ar fi trebuit să exis... acum 18 ore Stephen Hawking a împlinit 72 de ani ieri Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate d... acum 17 ore Lumea lui Augustin: previziunile Antichităţii Târzii despre secolul 21... ieri Adrian Năstase, a doua scrisoare de la condamnare: „Cum şi când a înce... acum 16 ore VIDEO Armata română vrea să se doteze cu armament donat de trupele ame... acum 20 ore Sultanul Suleyman, dincolo de legende şi închipuiri ieri Iliescu subminează retorica lui Năstase, în ciuda lui Ponta. Ce spun s... acum 16 ore Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adria... acum 24 ore 1 2 3 gsp.ro! Tolontan despre problemele lui Popescu in fruntea FRF: "Mandatul lui sta sub citeva pericole" Presiune pe Steaua » Keseru, declaratie surprinzatoare la vizita medicala: "Sa vedem ce facem azi" Mititelu a transferat la Craiova un fost eurofantastic al Stelei! vezi mai multe stiri din gsp.ro Top bloguri Vocea Rusiei: Germania îl va pedepsi pe Băsescu pentru afirmaţiile uni... acum 21 ore Adevărul din subtextul unui discurs delirant acum 19 ore Ce ştie Victor Ponta atunci când nu ştie nimic acum 16 ore Străinii au ceva cu noi? Ce bine! acum 21 ore INTERVIU Maria Gheorghiu: "Niciun paşaport nu poate să pună graniţa pe... acum 18 ore Cel mai cinstit şi mai cult guvern acum 17 ore Adevărul din spatele poveştii lui „Victor cuceritorul” acum 2 ore Victor Ponta este principalul interesat să scape de Adrian Năstase acum 21 ore Mai sună poştaşul la uşă? ieri Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat acum 3 ore Complexul struţului, casta politică şi reunirea acum 9 ore Şeful Parlamentului ungar: marşul pentru autonomie a ajuns la jumătate... ieri Anul politic 2014 - Anul Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi exorcizarea v... acum 21 ore FOTO Ciprian Marica, aşa cum nu l-aţi mai văzut! acum 23 ore De ce nu se simte creşterea economică în buzunare imediat acum 24 ore Cum aducem cei şapte ani de acasă la serviciu acum 10 ore Autobuzul bunelor maniere acum 15 ore 1 2 3 Top galerii foto America îngheţată: imagini cu lacul Michigan şi cascada Niagara ieri 16 peisaje suprarealiste de pe Glob acum 22 ore Lumea în imagini, fotografiile zilei de 8 ianuarie ieri Lumea în imagini, fotografiile zilei de 9 ianuarie acum 3 ore Topul celor mai indicate 15 ţări din lume, unde străinii se pot retrag... acum 20 ore Motanul Lentilă - noua vedetă de pe Facebook acum 5 ore Iepuri şi găini pitice acum 18 ore Vulcanul albastru din Indonezia acum 20 ore Eibenthal, Mehedinţi: satul unde nu se fură acum 15 ore Oraşul Piatra Neamţ fotografiat de la înălţime acum 17 ore Topul Forbes al celor mai importanţi 30 de tineri sub 30 de ani, care ... acum 15 ore Silviu Lung, fostul portar al Universităţii Craiova, implicat într-un ... acum 19 ore O ieşeancă vrea despăgubiri de 4.000 de euro după ce a fost arsă cu ce... ieri Ciprian Marica, imagini din copilărie: „pitic“ la Dinamo sau cu colac ... acum 23 ore Lelea Victoria, fostul agentul CFR pentru care Gara din Marna Nouă îns... acum 16 ore Staţia Spaţială Internaţională va rămâne pe orbită până în 2024 acum 5 ore America îngheţată, cum se apară americanii de ger acum 2 ore 1 2 3

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl
Internetul şi noile tehnologii ar trebui folosite tot mai mult în sistemul educaţional, având în că nu se mai poate ignora o cerinţă esenţială pe piaţa muncii: angajaţii trebuie să ştie cum să folosească un calculator. În consecinţă, şcolile ar trebui să pună accent pe tehnologizare, rezultă din analiza "Trends Shaping Education 2013". Ştiri pe aceeaşi temă Rata şomajului la sfârşitul lunii februarie era de 5,78% Ponta cere miniştrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielil... Haremul, de la mitul plăcerilor sexuale, la regulile stricte din Palat... Studiul "Trends Shaping Education 2013", publicat sub forma unei cărţi, arată care este impactul asupra educaţiei pe care îl au factorii şi trendurile economice, sociale, demografice şi tehnologice. Cartea este structurată în cinci capitole: în primul este analizată importanţa globalizării, în al doilea, evoluţia societăţii, al treilea capitol este despre schimbările de pe piaţa muncii, al patrulea capitol tratează evoluţia familiei şi ultimul analizează internetul şi influenţa acestuia. Studiul are la bază date din mai multe surse internaţionale cum ar fi Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Banca Mondială şi Naţionile Unite (ONU). Hărţuirea online, Estonia este cea mai afectată ţară Unul dintre aspectele îngrijorătoare ale internetului este aşa-numitul fenomen de "cyber bullying" , adică hărţuirea online, care îi îngrijorează pe părinţi. Dintre ţările care au participat la studiu, Estonia are cel mai mare grad de hărţuire online, urmată de Australia, Danemarca şi Suedia. La sfârşitul clasamentului se află Turcia, Portugalia şi Italia. România nu figurează în studiu. "Cyber bullying" are loc atunci când un copil sau adolescent este ameninţat, hărţuit, sau jenat pe internet (site-uri de socializare, forumuri) de o altă persoană tânără. Hărţuirea online poate duce chiar la tragedii cum ar fi suicidul în rândul tinerilor, ceea ce a atras atenţia societăţii şi i-a îngrijorat pe părinţi, care doresc să monitorizeze activitatea online a copiilor lor pentru ca aceştia să nu fie influenţaţi negativ. Totuşi, este greu de estimat cât de mult acest trend afectează populaţia tânără la nivel global. În ţări precum Austalia, Estonia, Danemarca, Suedia sau Rusia, fenomenul afectează circa 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, în timp ce în ţările de la sfârşitul clasamentului, doar 2-3 din copii sunt hărţuiţi pe internet. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, rolurile de agresor şi victimă în cazul hărţuirii online se schimbă între ele. Cei care au recunoscut că au agresat persoane atât online cât şi în viaţa de zi cu zi spun că la rândul lor au căzut victime destul de des acestui gen de comportament. Specialiştii îi sfătuiesc pe părinţi şi profesori să fie vigilenţi şi să încerce, pe cât posibil, să menţină un dialog deschis cu copiii pe această temă, pentru ca aceştia să aibă încredere că se pot confesa în cazul în care sunt hărţuiţi în mediul online. Cum influenţează internetul viitorul educaţiei "Trends Shaping Education 2013" analizează trei aspecte principale ale internetului care ar putea fi folosite în avantajul elevilor: Reţelele de socializare - cum ar fi Facebook, fondat în 2004 şi care a ajuns la peste un miliard de utilizatori în septembrie 2012. Şcolile ar putea să ia în considerare dezvoltarea acestor gen de platforme sociale pentru a extinde procesul de învăţare dincolo de orele de la clasă. Creşterea diversităţii conţinutului - încă din anul 2000, conţinutul internetului s-a diversificat considerabil, în sensul în care, astăzi, peste 250 de limbi sunt folosite în mediul online. Engleza, chineza, japoneza, portugheza şi spaniola sunt primele cinci cele mai folosite limbi din lume pe internet. Profesorii şi experţii ar trebui să investigheze dacă această diversitate ar putea contribui la calitatea informaţiei accesată de copii. Evoluţia internetului - în ianuarie 2009, pe piaţă erau 15.000 de aplicaţii care puteau fi descărcate, iar în septembrie 2012, numărul acestora a crescut la peste 1,5 milioane. Sistemul educaţional ar putea beneficia de acest sector al aplicaţiilor care se dezvoltă şi creşte extraordinar de repede. Cunoştiinţele tehnologice, indispensabile pentru a intra pe piaţa muncii Abilitatea de a folosi un calculator a devenit esenţială pentru a putea intra pe piaţa muncii, motiv pentru care şcolile ar trebui să insiste asupra educaţiei tehnologice mai mult decât până acum, spun specialiştii care au întocmit studiul. În România deja se încearcă aşa ceva. Membrii Comisiei de Educaţie de la Camera Deputaţilor au propus ca amendament la ordonanţa 92 prin care se va schimba Legea Educaţiei, introducerea unei evaluări la nivelul clasei a VIII-a la informatică, materie care în momentul de faţă este opţională în şcolile din România. Secretarul de stat pe învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a precizat pentru „Adevărul“ că în aceste condiţii, informatica va fi făcută materie obligatorie la gimnaziu, lucru care s-a dorit de mult timp.

Citeste mai mult: adev.ro/mjaptl